RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Як проголосувати в другому турі: з'явилося важливе уточнення щодо паспортів

Громадяни України можуть проголосувати на виборах президента із закордонним паспортом тільки за межами країни - на виборчих дільницях.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на слова начальника управління комунікацій і електронних сервісів Державної міграційної служби України Сергія Гунько.

"Те, що ЦВК давала роз'яснення, що треба мати паспорт - ID-карту, паспорт громадянина України - книжечку, або закордонний паспорт - це не зовсім коректно, тому що по закордонним паспортом ви можете проголосувати лише за межами України. В Україні ви можете проголосувати тільки ID-карта або паспорт-книжечка", - повідомив Гунько.

Тобто, за закордонними паспортами можна голосувати на виборчих дільницях, підкреслив він.

У прес-службі ДМС відзначили, що 21 квітня до виборів в підрозділах міграційної служби України з 08:00 до 20:00 будуть видавати паспорти громадян України, які вже готові до видачі.

Також громадяни України зможуть отримати готовий паспорт і напередодні виборів з 09:00 до 16:45.

Як повідомляв "Апостроф", лідеру "Радикальної партії" і кандидату на виборах президента 2019 року Олегу Ляшко був виписаний адміністративний протокол за демонстрацію на камеру свого виборчого бюлетеня під час голосування 31 березня.