RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Глава ЦВК зробила тривожну заяву про дострокові вибори в Раду

Центральна виборча комісія України може не встигнути підготуватися до позачергових парламентських виборів, причина - в повільній роботі комісії по діючій системі закупівель.

Про це заявила глава ЦВК Тетяна Сліпачук, передає "Інтерфакс-Україна".

"За чинною - немає", - сказала глава ЦВК.

Вона зазначила, що заява заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова щодо швидкого проведення закупівель виборчим чином, не відповідає дійсності.

"Не дивлячись на ті приклади, які наводив нам Максим Нефьодов, порівнюючи закупівлі для виборчого процесу і для цирків, які подорожують по Україні, - це не одне і те ж", - сказала вона.

Глава ЦВК підкреслила, що протягом двох місяців ЦВК не зможе здійснити всі необхідні для проведення виборчої кампанії закупівлі.

"Очікую і від президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів негайного ухвалення відповідних рішень, які дозволять провести позачергові вибори депутатів 21 липня 2019 року відповідно до законів України", - зазначила вона.

Сліпачук додала, що існують кілька питань, які стосуються виборчого процесу, зокрема, невідповідність діючих норм закону "Про вибори народних депутатів".

Як повідомляв "Апостроф", 23 травня "Урядовий кур'єр" опублікував указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.