RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

ЗМІ назвали головних кандидатів на крісло прем'єр-міністра: список

Прем'єр-міністром України в новому уряді може стати екс-заступник глави Національного банку (НБУ), представник України в Міжнародному валютному фонді (МВФ) Владислав Рашкован.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ ГОЛОСУВАННЯ НА ВИБОРАХ В НОВУ ВЕРХОВНУ РАДУ

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерела в партії "Голос".

Так, на посаду віце-прем'єра висувається кандидатура голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Спікером парламенту може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Відзначається, що партія "Слуга народу" претендує на 4-5 ключових постів у Кабміні. У той же час "Голос" розраховує, що її представник очолить Міністерство фінансів.

Як уточнює theБабель, на посаду прем'єр-міністра, крім Рашкована, можуть розглядатися глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, заступник голови Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук.

Тим часом, кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що в партії є 3-4 кандидати на посаду прем'єр-міністра, але це не лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і не екс-глава Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця.

Ще одним кандидатом на посаду прем'єр-міністр ЗМІ називають секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка. Однак він сам запевняє, що зараз бачить перед собою інше завдання - налагодити роботу свого відомства.

"Якщо буде рішення президента, це від нього залежить. Я зараз своє майбутнє бачу саме в РНБО", - заявив Данилюк, додавши, що почав роботу над новою стратегією національної безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський після оголошення попередніх результатів екзит-полів з виборів до Верховної Ради заявив, що його команді "можна розслабитися", однак не щодо місцевих виборів.

Також у Зеленського зробили цікаву заяву про коаліцію.