RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Підсумки виборів до Верховної Ради: онлайн трансляція

У понеділок, 22 липня, Центральна виборча комісія (ЦВК) оприлюднила перші підсумки підрахунку голосів у багатомандатному виборчому окрузі на парламентських виборах в Україні - лідирує партія "Слуга народу", далі йдуть "Опозиційна платформа - За життя" і "Європейська солідарність".

Результати виборів традиційно стали топ-темою ефірів на українських телеканалах.

Так, на "Громадському" ведуть трансляцію з виборчих штабів кандидатів.

На телеканалі "112 Україна" обговорюють хід виборів і порушення, які були зафіксовані.

На "Прямому" демонструють результати підрахунку голосів ЦВК, в ефір включаються журналісти з регіонів.

Голосування на виборах до Верховної Ради офіційно завершилося після того, як з урахуванням різниці в часі закрилася остання виборча дільниця - в Сан-Франциско.

Тим часом, стали відомі результати голосування українських полярників, які перебувають на станції Вернадського в Антарктиді. Всього проголосувало 12 виборців. З них двоє - за "Європейську солідарність", четверо - за "Слугу народу", п'ятеро - за "Голос". Один бюлетень визнаний недійсним, повідомляє "Опора".

Явка виборців на позачергових парламентських виборах по всіх 199 округах склала 49,84%, що стало історичним антирекордом в Україні.

Найбільш активно виборці голосували у Чернігівській (54,79%), Тернопільській (54,21%) і Полтавській (54,10%) областях. Найнижча явка - у Закарпатській (41,16%), Чернівецькій (42,06%) і Херсонській (43,93) областях. У Києві голосували 48,97% виборців.

Варто відзначити, що президент України Володимир Зеленський запросив лідера партії "Голос" Святослава Вакарчука обговорити можливість створення коаліції в парламенті. У свою чергу, Вакарчук заявив, що його партія готова до такого кроку, якщо її пріоритети будуть дотримані.

Нагадаємо, раніше соціологи оприлюднили результати Національного екзит-полу, які показують дані з виборчих дільниць станом на 20:00.

Тим часом, ЗМІ назвали головних кандидатів на крісло прем'єр-міністра.