RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Київські депутати від СН звинуватили Тищенка в зливі виборів в Києві на користь Кличка - документ

Обрані за київськими мажоритарними округами народні депутати "Слуги народу" звинуватили свого колегу Миколу Тищенка в зливі виборів в столиці на користь мера Віталія Кличка. Парламентарії виступили проти змови Тищенка з Кличком і депутатом Київради Аллою Шлапак.

Раніше народний депутат від "Слуги народу", журналіст-розслідувач Олександр Дубинський опублікував інформацію, що Миколу Тищенка визначено партією головою штабу з місцевих виборів в Києві.

Він же розповів, що також главою Київського штабу СН може стати одіозна Алла Шлапак, близька до Віталія Кличка.

У відповідь на цю інформацію київські мажоритарники "Слуги народу" написали лист на ім'я президента Володимира Зеленського і глави партії Олександра Корнієнка з вимогою не призначати керівника столичного штабу без їх участі.

"У зв'язку зі стратегічною важливістю проведення та результатів виборів для партії "Слуга народу" саме в столиці України, одним з головних питань є призначення політично відповідальної особи за виборчий процес в столиці, яка здатна забезпечити кращий партійний результат. Просимо вас процес відбору та призначення вищезгаданої кандидатури почати саме з консультацій з народними депутатами, обраними в мажоритарних округах по м. Києву", - сказано в листі.

Таким чином нардепи продемонстрували небажання "віддавати" Київ Кличко, що, за їх думкою, неминуче станеться, якщо штабом керуватимуть Тищенко або Шлапак. Президент і керівництво партії поки не відреагували на лист депутатів.