RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У реєстрі Мін'юсту з'явилася партія "Блок Світличної "Разом!": подробиці про політичний проект

У реєстрі юридичних осіб 23 квітня з'явилася партія "Блок Світличної "Разом!".

Про це повідомляє "Depo.Харків".

Реєстрація партії відбулася практично відразу після того, як 13 квітня колишня глава Харківської ОДА Юлія Світлична, вигравши довибори в 179-му окрузі в Харківській області, прийняла присягу народного депутата України.

Партія Світличної має регіональні організації у більшості областей України та до перейменування називалася "Єдина сила". Ця політична сила була створена в 2015 році. У тому ж році її лідер Володимир Нетребенко балотувався від неї до Київської міської ради, але не пройшов. У VI скликанні Верховної Ради він був помічником народного депутата Юрія Костенка.

Як керівник в реєстрі значиться Вікторія Шаповал, яка раніше працювала в уряді Юлії Тимошенко заступником міністра екології. До цього в секретаріаті партії "Батьківщина" Шаповал займалася зв'язками з громадськістю. В останні 2,5 року вона працювала в Адміністрації президента Петра Порошенка. Чоловік Вікторії Шаповал Андрій раніше був заступником голови Державної судової адміністрації.

За інформацією з оточення Юлії Світличної, Вікторію Шаповал і Світличну пов'язують більше 10 років дружніх відносин. Крім цього, всі члени політради партії є людьми, які пов'язані зі Світличною, в основному, по її роботі в Харківській області.

Незважаючи на те, що партія має представництва в багатьох регіонах, базовою галуззю для політичної сили буде саме Харківська область, де Світлична після майже трьох років роботи головою ОДА має високу впізнаваність і налагоджену комунікацію з місцевими елітами.