RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Битва Краснова і Філатова за мерське крісло в Дніпрі спровокувала парі на мільйон

Лідер партії "Громадська сила" Загід Краснов вийшов в лідери передвиборчої гонки в Дніпрі за крісло мера, свідчать дані дослідження, яке провів Центр суспільного розвитку "Інтер-акція" на замовлення Інституту публічної політики та консалтингу "Інполіт".

На презентації результатів дослідження в ІА "Інтерфакс-Україна" керівник "Інполіта" Сергій Биков запропонував колегам парі на мільйон.

В ході опитування, що відбулося 2-4 жовтня, було опитано 3 тисячі респондентів методом інтерв'ю face to face.

Серед городян, які визначилися з вибором, в розрізі партій лідирує "Громадська сила" - 24,1%, далі - "Пропозиція" - 22,5%, "Слуга народу" - 12,3%, "Блок Вілкула "Українська перспектива" - 8,7%, ОПЗЖ - 7,3, "Батьківщина" - 4,8%, "Європейська солідарність" - 3,5%.

Серед кандидатів в мери на першому місці Загід Краснов - 32,1%. За ним: Борис Філатов - 30,3%, Сергій Риженко - 10,1%, Олександр Вілкул - 9,3%. У решти кандидатів менше 4%. Прогноз другого туру показує, що у Краснова 41,7%, у Філатова - 33,5. Ще 24,8% не визначилися.

Замір антирейтингу показав: Борис Філатов - 51,7%, Олександр Вілкул - 45,9%, Сергій Нікітін - 20,3%. Загід Краснов і Мгер Куюмчян мають по 10,3%.

Керівник аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов заявив, що результати прогнозовані: "Немає сумнівів, що Краснов буде в фіналі виборчих перегонів. Що стосується зростання антирейтингу Філатова, то коли ти влаштовуєш гуляння на День міста, то наслідки не змушують на себе чекати. Ми пам'ятаємо його весняні заяви, коли він дороги до храмів погрожував перерити, відключити воду, каналізацію. А тут почав ризикувати".

Золотарьов звернув увагу і на те, що в ЗМІ Дніпра, які отримують гроші на піар міської влади, розгорнулася ціла кампанія з дискредитації Краснова: "Промерські медіа воюють з Красновим, а Вілкула з хлібом-сіллю зустрічають. П'ять років тому цього не спостерігалося, а тут - абсолютна лояльність. Очевидно, б'ють по тому, кого бояться".

Керівник "Інполіта" Сергій Биков запропонував соціологічним групам, які стверджують, що не Краснов і Філатов - лідери виборчих перегонів, укласти парі на мільйон гривень.

"Розумію, що у всіх вибори, всі хочуть заробити. Купа соціологів, які намалюють будь-які цифри, тільки плати. А потім політологи розтиражують під будь-яким соусом. Пора почати нести відповідальність за те, що кожен з нас говорить. Будь соціологічний центр, який стверджує, що двійка лідерів на виборах в Дніпрі не Краснов і Філатов - приходьте, я ставлю 1 мільйон гривень. Це буде приватне парі. Я хотів на ці гроші купити офіс для "Інполіта". Куплю його за ваш рахунок. Якщо відповідаєте за свої слова, приходьте. По мільйону скидаємося і дивимося результати виборів", - зазначив Биков.