RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Блок "Українська перспектива" виступив проти тиску з боку силовиків на мера Кривого Рогу Юрія Вілкула

У Блоці "Українська перспектива" звернулися до кандидатів у мери і політичних сил - учасників виборів, виступити проти "правового беззаконня, яке влаштовують функціонери партії"Слуга Народу", і об'єднати зусилля для захисту вибору людей.

Блок Вілкула "Українська перспектива" вимагає від партії влади "Слуга Народу", президента Володимира Зеленського припинити тиск на мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, який має високу підтримку городян.

Як вважають у блоці, "Слуги народу", зрозумівши, що не можуть виграти чесно в знаковому для них місті - Кривому Розі", знову відкрили проти мера Юрія Вілкула закриту справу 2015 року, яку в політсилі називають сфабрикованою.

"Це неприкритий тиск з метою вручити Юрію Вілкулу"підозру", обрати запобіжний захід, що в перекладі з юридичної мови означає - посадити у в'язницю хоча б на час і паралізувати виборчу кампанію за два тижні до голосування. По суті кримінальної справи, порушеної в 2015. Формальний привід - лист Юрія Вілкула на "АрселорМіттал" про необхідність витрачати кошти на екологічні заходи і соціальні проекти в Кривому Розі. Така взаємодія - це звичайна практика не тільки в Україні, а й в усьому світі. При цьому гроші не перераховувалися на рахунки міськвиконкому. Підприємства завжди самі проводили тендери, визначали підрядників і самі з ними розраховувалися без участі чиновників. Але знайшлися хворі голови, які це інтерпретували як тиск на бізнес. Справа використовувалася паном Луценком для того, щоб тиснути на народних депутатів від Кривого Рогу, зокрема, на Олександра Вілкула, щоб змусити їх голосувати за антинародні закони. І меру, і нардепам це говорилось відкритим текстом. Не вийшло. Більше 500 перевірок усіма силовими та контролюючими органами країни, більше сотні обшуків - все з нульовим результатом. І саме цю так звану кримінальну справу, за якою за п'ять років вони нічого не змогли довести, знову реанімовано. Хоча не виключаємо, що по команді "фас" вони готові сфабрикувати ще десяток таких же абсурдних справ. Тиснути Юрія Вілкула марно. Залякати - неможливо. Не вийшло в 2015 році, коли озброєні автоматами пройдисвіти штурмували мерію, не вийде і зараз", - заявили у політичній силі.

Юрій Вілкул

Також в "Українській перспективі" висловили надію, що про тиск на кандидата за два тижні до виборів дізнається особисто президент.

"Впевнені: це - істерика і агонія місцевих слуг олігархів, які хочуть вислужитися. У них немає ні програми, ні ідеології - лише невгамовне бажання дорватися до влади і ресурсів та розірвати Кривий Ріг. Разом з мером Юрієм Вілкулом ми будемо боротися за Кривбас, за кожного криворіжця, за право людей самим робити свій вибір", - підкреслили в"Українській перспективі".