RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У ОПЗЖ розповіли про свою стратегію порятунку українців від бідності

Навесні Організація Об'єднаних Націй попереджала: через економічну кризи, що почалася в світі через епідемію коронавірусу, більше 6 мільйонів осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності. При цьому рівень бідності збільшиться з 27% до 44%, а серед сімей з дітьми цей показник може досягти більше 55%. У партії "Опозиційна платформа - За життя" представили свою стратегію щодо виходу українців з бідності.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

Так, в партії розкритикували останні ініціативи чинної влади в соціальному секторі.

"Влада не здатна вирішити соціальні проблеми людей. Вони подали в парламент проект бюджету, в якому прожитковий мінімум запропонований на рівні вдвічі нижче, ніж навіть той, який визначило Міністерство соціальної політики. Не кажучи вже про реальний мінімум, необхідний людям для виживання. А саме від того, яким буде прожитковий мінімум в бюджеті, залежить, якими будуть виплати на дітей, доходи людей з інвалідністю та інших найбільш вразливих верств населення", - відзначили в ОПЗЖ.

"Опозиційна платформа - За життя" представила свою стратегію подолання бідності з трьох основних пунктів.

"Ми зможемо відновити доплати і соціальні виплати тим, хто їх потребує.

Наша партія вже працює над тим, щоб відновити торгівлю і економічне співробітництво з усіма країнами-сусідами. Це дозволить відродити роботу багатьох підприємств і підвищити доходи тих, які працюють зараз. У нас є план справжньої децентралізації, за яким кожен регіон і місто матиме право вибирати собі іноземних партнерів для торгівлі та економічного співробітництва.

Ми зможемо підвищити пенсії і встановити муніципальні доплати

Після місцевих виборів ОПЗЖ внесе до всіх рад проект постанови про встановлення муніципальних доплат медикам, вчителям і соцпрацівникам. Разом з цим наша фракція в парламенті змусить центральну владу підвищити мінімальну пенсію в два рази.

Ми зможемо знизити тарифи, щоб їх могли платити всі

Наші представники в місцевій владі приймуть рішення про зменшення квартплати і здійсненні оплати за прибудинкову територію з місцевих бюджетів. Разом з цим наша фракція в парламенті змусить центральну владу перейти на закупівлю газу без посередників, що дозволить знизити тарифи на газ і тепло в півтора рази", - йдеться в заяві.