RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Як рахуватимуть голоси на місцевих виборах і коли чекати результатів: роз'яснення ЦВК

У неділю, 25 жовтня, в Україні пройдуть місцеві вибори, виборчі дільниці будуть працювати з 8:00 до 20:00. Найпізніший термін оголошення результатів голосування - 6 листопада.

Місцеві вибори в Україна 2020: онлайн трансляція і всі подробиці

Центральна виборча комісія визначила процедуру і порядок встановлення результатів виборів депутатів місцевих рад.

"Відомості про відсоток голосів виборців, отриманих кожною організацією партії, вказуються в пункті 14 відповідного протоколу щодо прохідного 5-відсоткового бар'єру партій визначаються з точністю до сотих часток відсотка (відсотки в протоколах про результати вказуються без округлення, наприклад 7, 28)", - сказано в роз'ясненні ЦВК.

Відзначається, що виборчкоми зобов'язані надати результати підрахунку голосів не пізніше ніж на дванадцятий день після дня голосування.

Як повідомили на Facebook-сторінці ЦВК, 25 жовтня о 10:00 в прямому ефірі голова ЦВК Олег Діденко поділиться першими новинами про хід голосування. Підсумковий звіт про те, як пройшло голосування, він представить о 22:00.

Як повідомляв "Апостроф", під час організації місцевих виборів у 2020 році передбачили ситуації, коли виборці можуть бути хворі на Covid-19. Однак для людей з інвалідністю більшість дільниць не обладнані.