RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Все не так, як здається": політолог прокоментував хід виборів в Дніпрі

Вже 22 листопада хвиля виборів закінчиться по всій Україні. У 16 містах, в тому числі в 9 обласних центрах, діючі мери не змогли набрати 50+1% голосів виборців. У Дніпрі в другому турі зійдуться лідер "Громадської сили" Загід Краснов і діючий мер Борис Філатов. Але дивитися на вибори в розрізі виключно мерського крісла - недалекоглядно. Велику роль мають і мандати до міської ради обласного центру Дніпра, і до Дніпропетровської обласної ради.

Про це написав у своєму блозі політолог Сергій Биков.

Якщо припустити, що в другому турі мерських перегонів перемагає Загід Краснов, то "Пропозиція", що набрала найбільше мандатів в міську раду, може залишитися в меншості, міркує політконсультант.

"В даному випадку навіть не буде грати ролі, що у партії Краснова 8 мандатів, а щоб сформувати більшість, потрібно 32. В умовну коаліцію з Громадською силою можуть увійти всі фракції крім Пропозиції. Навіть ті, які за чутками продали франшизу Корбану з Філатовим. Адже, як ми знаємо з основ української політики: "надана послуга в оплаті не потребує".

Як вважає експерт, завдяки другому туру і несподіваному для Філатова опонентові, "скривджені" ним еліти можуть об'єднатися навколо Краснова, щоб повернути місту "нормальне життя і задовільний для всіх бізнес-клімат".

У той же час "Громадська сила" домоглася успіху на рівні області. Раніше партія була представлена тільки в міських радах Дніпра і Нікополя, а тепер завела своїх депутатів до міськради Павлограда і Вільногірська, також показавши відмінний результат в ОТГ - Новоолександрівське, Грушівське Криворізького району, Покровське Нікопольського району.

"В обласній раді справи йдуть трохи інакше. Днпропетровска облрада складається з 120 депутатів, а 30 з них отримала партія влади Слуга Народу. Крім неї, мандати отримали ОПЗЖ, Громадська Сила, Блок Вілкула, Пропозиція, Європейська солідарність, і Батьківщина. При будь-якому результаті виборів мера Дніпра, більшість формуватимуть за участю Слуги народу і Громадської сили Загіда Краснова. Інші учасники більшості можуть змінюватися в залежності від рішення цих двох політсил" - прогнозує політконсультант Сергій Биков.