RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ставка Офісу Зеленського в Харкові на Терехова дуже ризикована - політексперт

Багатьом партіям національного масштабу дострокові вибори харківського міського голови явно не підуть в плюс.

Про це в Facebook написав політичний експерт Дмитро Марунич.

За його словами, перед "Слугою народу" стоїть у Харкові непростий вибір. "Не висувати свого кандидата на виборах мера другого міста країни для президентської партії зовсім вже несолідно, а гідного кандидата, який, звісно, не виграє, але хоча б побореться, у партії Зеленського просто немає. Висування чергового "позасистемного неполітика" з числа весільних фотографів, шоуменів чи айтішників гарантує мізерний результат і удар по іміджу партії в східному регіоні", - вважає Марунич.

Він упевнений, що сценарій "з висуванням когось для галочки і реальною підтримкою адмінресурсом більш-менш зручного для влади кандидата - в.о. мера Ігоря Терехова також заздалегідь програшний. Удару по іміджу не уникнути, а Терехов як кандидат дуже слабкий, що стає сьогодні цілком очевидно, і його поразка разом з поразкою формального кандидата від влади зробить удар по СН ще більш болючим".

Непроста ситуація, як вважає Марунич, і для ОПЗЖ: "Як показав результат попередньої кампанії, найсильніший потенційний кандидат в мери від ОПЗЖ Олександр Фельдман не зміг вирвати перемогу. Ставка на нього може закріпити за ОПЗЖ статус другої за впливовістю сили в регіоні".

"ОПЗЖ може спробувати домовитися з Михайлом Добкіним, який станом на сьогодні має найвищі шанси на успіх. Але Добкін занадто незалежний і для нього більш логічним виглядає не пов'язувати себе з конкретною партією, щоб не звужувати свою електоральну базу", - зазначив експерт.

Для ЄС, у якій в Харкові немає яскравого лідера, за словами Марунича, єдиний шанс отримати вигоду з харківських виборів - це "спробувати примазатися до Юлії Світличної, яка зараз на підйомі. Але вона вже давно дистанціюється від Порошенка і мерські вибори для неї відмінна можливість ще більше розкрутити власний проект "Разом".

"Таким чином, вибори в Харкові - це можливість для регіональних партій вийти на новий рівень. Втім, навряд чи це поширюється на "Блок Кернеса", від якого піде нинішній в.о. мера Терехов. Всі вже остаточно переконалися, що Терехов не Кернес, і він швидше за все поховає успішний проект свого колишнього шефа. А ось, наприклад, Світлична, якщо піде на вибори має всі шанси вивести свою політсилу на новий рівень. Ну і звичайно ж Добкін. Він на вибори точно піде, і має всі шанси вскочити в велику політику", - підсумував Марунич.

Вибори харківського міського голови призначені на 31 жовтня. Після смерті харківського міського голови Геннадія Кернеса тимчасово обов'язки мера виконує його колишній заступник Ігор Терехов.