RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Заколот в Єревані: в Україні вказали на цікавий нюанс з Росією

Однією з причин збройного заколоту в Єревані називають позицію Росії, яку та зайняла щодо конфлікту між Вірменією та Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху.

Про це йдеться в статті експерта з близькосхідної політики Міжнародного центру перспективних досліджень Євгена Духовича.

"Судячи з усього, Росія, без якої, як відомо, не трапляється жоден пострадянський конфлікт, вирішила змінити фаворита в цій суперечці і замість "безперспективної" Вірменії, яка висмоктує військову і грошову допомогу на вирішення безперспективної справи (воювати за Карабах Росія чітко відмовилася: "наш союзник по ОДКБ є Вірменія, а не НКР"), поставити на квітучий нафтовий Азербайджан", - зазначає він.

"Чиї тимчасові грошові труднощі, до речі, не завадили провести етап Формули-1 в Баку, купити в України 10 транспортників Ан-178 (молодець Порошенко!) і взагалі вести себе як цивілізований гравець. Позиція Азербайджану в довгостроковій перспективі виграшна: у Вірменії немає ресурсів далі боротися за Карабах без Росії, а в Росії немає бажання вирішувати цей конфлікт в чию б то не було користь безкоштовно", - додає експерт.

При цьому Духович вказує, що і позиція України у цьому випадку збігається з російською.

"Цікаво, що в цьому контексті позиції Росії і України щодо Нагірного Карабаху дивним чином збігаються – чи не вперше за довгий час", - відзначає експерт.

Більш детально читайте на "Апострофі" статтю Заколот у Вірменії: як чи не вперше збіглися позиції Путіна і Порошенка