RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивство Шеремета: російський письменник сказав, хто буде наступним

Сатирик і публіцист Віктор Шендерович вважає, що вбивство журналіста Української правди Павла Шеремета – справа рук російських спецслужб.

Про це він сказав в інтерв'ю Ехо Москви.

Шендерович підкреслив, що Шеремет не був розслідувачем і ніколи нікого не став би шантажувати. Українська влада до цього вбивства теж не причетна.

"Демонстративне вбивство! В центрі Києва. Демонстративне знакове вбивство. Кому це може бути вигідно? Президенту Порошенко, у якого Шеремет запитав про офшори? Ні, завеликий збиток. Ляпас Україні і її силовим службам. Навіть не без спроб зробити вигляд, що це було щось побутове. Арматура, ніж, отруєння. Щоб потім сказати, що саме", - сказав він.

Шендерович заявив, що, швидше за все, винуватець – російське держава, яка зробила це демонстративно.

"Це меседж усім російським журналістам, вигнанцям і активістам звідси, і що працюють у Києві. Хлопці, привіт, ми тут, ми вас бачимо. Ви у нас в руках. Ви живі, бо ми просто не вирішили, що доцільно з вами що-небудь зробити. Ви не думайте, що ви в чужій державі якось захищені. Репутація нашої держави після вбивства Яндарбієва, після вбивства Литвиненка", - пояснив Шендерович.

На його думку, Шеремет як жертва був обраний, швидше за все, випадково як знакова фігура.

Як повідомляв "Апостроф", Шеремета вбили в Києві вранці 20 липня: підірвали його в автомобілі. Слідство розглядає 6 версій убивства, у тому числі з-за професійної діяльності. Є також версія про причетність російських спецслужб до цього вбивства.