RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Примус до дружби: у Путіна дали вказівки щодо головної угоди з Україною

Росія не буде денонсувати так званий Великий договір (договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною.

Про це йдеться в офіційному листі міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова у відповідь на запит депутатів Держдуми РФ, повідомляють Известия.

Депутати пропонували Кремлю розглянути питання про денонсування договору, але їм у цій ініціативі відмовили.

Лавров заявив, що головною метою Росії є "розвиток дружніх зв'язків" з Україною.

"Поділяємо занепокоєння з приводу подій на кордоні з Кримом та інших антиросійських дій нинішньої української влади. Разом з тим запропонована ініціатива про денонсацію згаданої угоди в нинішніх умовах видається передчасною і не цілком обгрунтованою. Як бачиться, наш потенційний вихід з Великого договору навряд чи сприятиме вирішенню тих проблем, які завдяки зусиллям Києва накопичилися до теперішнього часу в російсько-українських відносинах", — йдеться в листі

Нагадаємо, договір про дружбу і співробітництво було укладено в 1997 році. Згідно з угодою, сторони гарантують громадянам іншої країни права і свободи на тих самих підставах і в такому ж обсязі, що і власним громадянам. Згідно з документом Україна і Росія повинні взаємодіяти в ООН та інших міжнародних організаціях, а також припиняти будь-які дії, що представляють собою підбурювання до насильства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала факт російської агресії проти України, включаючи анексію українського Криму.