RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В'ятрович відповів Качинському щодо культу Бандери

Висловлювання Ярослава Качинського про шанування лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери свідчать про те, що він не бачить перспектив розвитку відносин між Україною та Польщею. Про це заявив голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович в ефірі "112 Україна".

"Заява про те, що українці гірші за німців лише свідчить, що Качинський перевершив сам себе в нерозумінні української і польської історії", - заявив В'ятрович.

За його словами, в Україні немає культу Бандери, а польський політик просто намагається нав'язати власні викривлені уявленням про історію всьому суспільству.

"Зараз ми бачимо, що українську історію намагаються використати на внутрішньополітичному польському ринку. Це абсолютно не виправдовує таких високопоставлених політиків, як Ярослав Качинський, а навпаки свідчить про його зневагу до України", - додав голова УІНП.

Нагадаємо, раніше лідер правлячої партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський заявив, що шанування Степана Бандери може перешкодити Україні в євроінтеграційних процесах.