RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Суд у Гаазі проти РФ: в Україні розповіли про дату остаточного рішення

Міжнародний суд ООН оголосить своє рішення за позовом України проти Росії максимум через два місяці. Про це повідомила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца у ефірі телеканалу "112 Україна".

"Півтора-два місяці максимум. Ці рішення виносяться невідкладно і повинні бути виконані обов'язково і не підлягають оскарженню", - сказала Беца.

Він підкреслила, що нинішні слухання, які тривали з 6 по 9 березня, проводилися не по суті справи, а стосувалися одного аспекту - введення тимчасових попереджувальних заходів щодо РФ.

"Ці слухання щодо запобіжних заходів, ... щоб суд їх ввів по відношенню до Росії з метою захисту цивільного населення, з метою запобігти погіршенню ситуації і з метою запобігти подальшому порушення Росією двох документів, за якими подано позов - це Міжнародна конвенція про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", - розповіла Беца.

Вона нагадала, що у суді два дні виступала Україна, два дня - Росія, і сьогодні був заключний день слухань у Гаазі, на якому виступала російська сторона.

Представник МЗС України назвала виступ РФ в Міжнародному суді ООН "пропагандою, відвертою маніпуляцією фактами і брехнею". У той же час Україна, за словами Беци, виступила "на дуже високому професійному рівні, дуже гідно і надала дуже багато доказів".

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія визнає рішення Міжнародного суду ООН за позовом України.