RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україна висловила різкий протест через призову у російську армію у Криму

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Російській Федерації у зв'язку з її наміром провести призов на військову службу на території окупованого Криму. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті міністерства.

У МЗС нагадали російській владі про резолюцію 71/205 Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)", у якій говориться, що РФ повинна вжити всіх заходів для захисту прав людини на окупованому півострові.

"У цьому контексті було висловлено вимогу скасувати призов на військову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також забезпечити неухильне дотримання російською стороною своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться в повідомленні українського зовнішньополітичного відомства України.

Нагадаємо, у 2017 році у російську армію буде відправлено близько п'яти тисяч мешканців окупованого півострова Крим, що на тисячу осіб більше, ніж минулого року.