RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Польщі анонсували знищення в одному з регіонів усіх пам'ятників УПА

Громадський комітет з демонтажу "бандерівських" пам'ятників у Польщі, створений націоналістичними політичними силами країни, анонсував знесення всіх незареєстрованих пам'ятників воїнам УПА у Підкарпатському воєводстві. Про це повідомляє Nowiny24.pl.

"Наша головна мета - демонтувати з публічного простору на Підкарпатті всі нелегальні бандерівські меморіали", - заявив голова комітету, місцевий націоналіст Марек Кульпа.

За його словами, вже найближчим часом готується знесення двох пам'ятників воїнам УПА.

Як інформує польське видання, у Підкарпатському воєводстві Польщі на даний момент нарахували п'ятнадцять нелегальних пам'ятників УПА.

До комітету входить сімнадцять осіб, серед яких відомий своїми украінфобскімі заявами Станіслав Жолкевич з Перемишля, 95-річний польський ветеран Костянтин Копф, голова руху націоналістів Роберт Вінницький, і війт гміни Гміна Стубно Януш Слабіцкій, який дозволив демонтаж пам'ятника в Грушовичах.

Нагадаємо, 27 квітня в Польщі на кладовищі села Грушовичи біля Перемишля активісти польської націоналістичної організації "Національний рух" за підтримки місцевої влади розібрали надгробний пам'ятник воїнам УПА, що викликало різку реакцію в Україні.