RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Влада України відреагувала на гучну заяву глави МЗС Польщі по Бандері

Міністерство закордонних справ України запросило посла Польщі Яна Пєкло з приводу недавнього висловлювання польського міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського щодо героїзації ОУН-УПА.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Під час бесіди з послом підкреслювалося, що в Україні з розчаруванням сприйняли зазначені слова Ващиковського.

"Українська сторона переконана, що спільними зусиллями, у тому числі з дружньою Польщею, ми маємо будувати спільне європейське майбутнє, а не ставити один одному умови. Для України європейський вибір - це не тільки зовнішня політика, а й щоденна кровопролитна боротьба і копітка наполеглива праця", - зазначили в МЗС України.

"У цьому зв’язку звернено увагу на некоректність висловлювань Міністра В. Ващиковського стосовно ситуації на Сході України. Було зазначено, що саме український народ платить надзвичайно велику ціну – ціну сотень життів кращих своїх представників за незалежність, за цивілізаційний вибір розвитку, а також за те, щоб не допустити на територію Польщі та інших країн ЄС російські війська", - додали у відомстві.

Також в МЗС України закликали польських політиків більш стримано підходити до чутливих історичних питань, а також знову закликали не політизувати спільне історичне минуле, що може бути використано третьою стороною проти України та Польщі.

Крім цього, у відомстві назвали нетактовним порівняння відносин двох країн з відносинами Греції і Македонії.

Як повідомляв "Апостроф", заяву Ващиковського з ОУН-УПА прокоментував український журналіст Роман Цимбалюк.