RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розберемося самі: український журналіст різко відповів на гучну заяву Польщі щодо Бандери

І Східним, і західним західним сусідам України варто усвідомити, що громадяни нашої країни самі собі обиратимуть героїв.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook відомий український журналіст Роман Цимбалюк, коментуючи скандальну заяву глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського про те, що "Україна з Бандерою не потрапить до Євросоюзу".

"По-перше, Україна - була, є і буде європейською країною. З географією все зрозуміло. Дивись глобус. Якщо хтось сприймає нашу країну як конкурента у майбутньому, це його право. По-друге, якщо мова йде про Євросоюз, то Бандера вже багато років там, його могила в місті Мюнхені.

У будь-якому випадку, нашим сусідам на всіх кордонах треба чітко усвідомити: хто у нас герой, ми розберемося самі", - підкреслив журналіст.

Він зазначив, що часто одні і ті ж люди сприймаються в країнах-сусідах з точністю до навпаки, тим більше, коли була боротьба зі зброєю в руках за незалежність від цього сусіда.

Крім того, Цимбалюк нагадав сусіднім країнам, що після того, Росія перемагала Україну, то приходило саме до них і надовго позбавляла їх незалежності.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, син Романа Шухевича Юрій Шухевич дуже різко відреагував на заяву Вітольда Ващиковського про накладення Польщею вето на потенційний вступ України до ЄС.