RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилися фото і подробиці про дівчину, яка влаштувала акцію на зустрічі Порошенка з Лукашенком

Активістка руху Femen Анжеліна Діаш де Кінташ, яка сьогодні, 21 липня, влаштувала провокацію на зустрічі лідерів Білорусі та України, пройшла в будівлю адміністрації президента України як нібито журналіст від видань "Деловая столица" і "Власть денег".

Про це свідчить її журналістське посвідчення, фото якого було опубліковано у мережі.

На даний момент, як повідомляє "Інтерфакс-Україна" співробітники поліції та Управління державної охорони проводять з активісткою профілактичну бесіду.

"Співробітники Печерського райуправління поліції і УДО спілкуються з нею на місці", - розповіло джерело агентства в прес-службі ГУ Національної поліції в Києві.

Співробітник прес-служби президента України також підтвердив, що ця дівчина пройшла на подію як акредитований співробітник ЗМІ.

У самому русі Femen відзначили, що саме їх активістка "вчинила акт секстремізма", прорвавшись крізь охорону і викрикуючи гасла "Живе Білорусь!" і "Стоп диктатура!".

Згідно з оприлюдненим повідомленням, Femen таким чином висловили своє ставлення до візиту білоруського президента в Україну і пов'язали з подіями 2011 року, коли під час проведення акції в Мінську активісток руху "викрали співробітники КДБ, після чого катували, знущалися і викинули голих, переляканих і без документів в лісі".

Нагадаємо, в квітні 2017 року активістки Femen влаштували акцію перед виборчою дільницею, де голосувала кандидат в президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.