RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Порошенко відреагував на скандал навколо двигунів для ракет КНДР

Сьогодні, 16 серпня, президент України Петро Порошенко доручив провести розслідування щодо можливості заволодіння Північною Кореєю українськими ракетними технологіями.

"Доручив невідкладно, під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони України та із залученням Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю, а також ДП "Південмаш" і КБ "Південне", провести ретельне і всебічне розслідування ситуації і доповісти про результати протягом трьох днів", - написав Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Він переконаний, що якими б абсурдними не виглядали звинувачення проти України, потрібно перевірити інформацію, яка опублікована у виданні The New York Times.

За словами президента, розслідування дозволить точно підтвердити надуманість припущень про "український слід" в ракетній програмі КНДР і "локалізувати справжнє джерело і задум цього безпідставного фейку".

Нагадаємо, раніше директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін закликав провести міжнародне розслідування обставин розвитку ракетно-космічної програми Північної Кореї.