RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Епопея зі зброєю США для ЗСУ: російський політик вказав на провали України у цьому питанні

Проблеми з проведенням реформ і у боротьбі з корупцією в Україні, а також фактичний початок офіційного Києва переговорів з бойовиками з терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" ускладнює передачу нашій країні летальної зброї з США.

Таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий в своїй колонці на "Апострофі".

"Я думаю, що найбільш змістовна і найважливіша частина сьогоднішньої ситуації полягає у поставках озброєнь Україні. Дуже добре, що США зрозуміли, що озброєння України - це шлях вирішення конфлікту як на сході України, так і в Криму. Погано інше: сама Україна погано підтримує власний імідж країни, яка бореться з агресією і орієнтована на західні цінності", - написав Боровий.

За його словами, внутрішня українська корупційна складова, а також відсутність реформ теж залишається і дуже сильно дискредитує Україну, в тому числі в очах союзників США.

"Думаю, якби Україна твердіше діяла щодо власних реформ озброєнь і боротьби з корупцією, проблема постачання озброєнь була б вже давно вирішена. Істотно ускладнює ситуацію і несподіваний конфлікт з Міхеілом Саакашвілі. Багато у чому ситуація залежить сьогодні від самої України", - додав російський політик.

Він також зазначив, що Росія навмисно переводить конфлікт на Донбасі з гострої фази у хронічну, оскільки така технологія успішно працювала в Придністров'ї, Абхазії та Південній Осетії.

Докладніше про перспективи отримання Україною летального зброї з США читайте в матеріалі "США зрозуміли, що робити з Кримом і Донбасом, але є проблеми в Україні", який опубліковано на "Апострофі".