RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Навчання "Захід-2017": з'явився новий прогноз по нападу на Україну та інші країни

Напад Росії на Україну і країни НАТО під час проведення навчань "Захід-2017" є вкрай малоймовірним.

Про це розповів "Апострофу" директор Центру військово-політичного аналізу в Інституті Хадсона у Вашингтоні, експерт з національної безпеки США Річард Вайз.

"Я не думаю, що навіть з цими навчаннями Росії буде легко влаштувати напад на Захід. Так що я не зовсім розумію, через що тривога. Можливо, я щось пропустив, або є щось непублічне ... Але я не бачу в цьому головну загрозу", - зазначив Вайз.

Проте, експерт зазначив, що те, як Росія проводить ці вчення, наштовхує експертів і військових на думку, що, можливо, вона готує збройний напад.

"Якби метою була атака на Європу, ви б так і робили (як Росія при підготовці навчань "Захід-2017" - "Апостроф"), вірно? Провели б мобілізацію, навчання, зібрали б всі військові сили для маневрів - і тоді ви в набагато кращій позиції для атаки", - зазначив він.

Але позиції НАТО і США в Європі в останні роки стали сильніше, що вимагає від Росії надзвичайно масштабного залучення військ для можливої агресії. Як повідомив експерт, в 2010 році, наприклад, коли Росія вперше проводила подібні навчання в Білорусі, вона могла б швидко захопити країни Балтії і змусити НАТО відступити. У той же час, зараз НАТО має набагато більше своїх військ на східному кордоні.

Детальніше про Росію, НАТО, наслідки військових навчань "Захід-2017" і корейську кризу читайте в інтерв'ю Річарда Вайза "Апострофу": "До війни з Україною Росія могла швидко захопити кілька країн НАТО".