RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не замерзла, але і не стала країною-раєм: відомий журналіст розповів, як Україна розчарувала всіх росіян

Україна не виправдала надії "путіністів" та лібералів в Росії.

Таку думку у своїй колонці на сайті "УНІАН" висловив журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, прихильники політики російського президента Володимира Путіна залишилися незадоволені тим, що не виправдалися їхні очікування того, що Україна замерзне без російського газу і відсутністю дефолту.

"Більш того, Україну "не кинуло" світове співтовариство, і навіть "агент РФ" Трамп продовжує порочну практику Обами по підтримці української держави. І навіть якщо "Джевеліни" поки не приїхали через океан, то по багатьом позиціям військово-технічна співпраця триває, і Вашингтон робить кроки щодо посилення української армії ", - відзначає він.

Лібералів же, за словами Цимбалюка, засмутило те, що Україна не стала прикладом для Росії.

"Виявляється, вони розраховували, що Україна постмайданна стане свого роду "Росією без Путіна" і прикладом для Росії з Путіним. Країною-раєм, де буде винищена корупція і запрацює ідеальна західна держмодель, а про успішні українські реформи напишуть підручники", - пише він.

При цьому журналіст зазначає, що обидва табори не враховують окупацію Криму і Донбасу і активно критикують українську владу.

"Перші і другі виносять за дужки Крим і Донбас, але активно критикують владу України. Не подобається їм, що в Києві проходять "русофобські" конференції. Дійсно, якщо "не помічати" окупацію українських територій, можна знайти масу аргументів на тему "мижебратья" і геть "хунту". Ніхто вже не чекає явища "проросійського" Януковича, так як всі розуміють, що сморід "русского мира" з Донбасу виключив такий варіант ", - зазначає Цимбалюк.

З огляду на перелічені факти, журналіст приходить до думки, що у Москви залишилася єдина надія зломити Україну - політична міжусобиця всередині країни. В даному контексті він відзначає, що Кремль продовжує свою багаторічну стратегію "мочити" всіх українських президентів.

"Справедливості заради, Банкова сама дуже часто підставляється по-дурному і множить невдоволення всередині країни", - також зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Портников відповів на претензії російських лібералів до України.