RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Скандал навколо українського закону про освіту: Угорщина зробила нову заяву

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив з черговою заявою з приводу мовної статті українського закону "Про освіту", заявивши, що "майбутнє пишуть угорською мовою".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Орбана, завдання Угорщини - знайти і зберегти всі закордонні угорські громади. При цьому влада повинна домогтися процвітання громад на тих землях, де вони народилися і забезпечити їх можливістю навчатися угорською та жити як угорці.

У той же час однопартієць Орбана Ґерґей Ґуляш повідомив, що при необхідності угорська влада може забезпечити навчання угорською на Закарпатті, організувавши приватні школи і університети.

У свою чергу депутат Європарламенту від Угорщини Дьєрдь Шепфлін висловив стурбованість тим, що так як Україна не є членом ЄС і навряд чи набуде членства найближчим часом, зазначений закон не можна розглядати як питання компетенції ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше посол Угорщини в Україні заявив, що його країна не підтримає жодну ініціативу України на міжнародній арені до скасування мовної статті закону "Про освіту".