RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Журналіст відповів Макаревичу з приводу поїздок в Україну музикантів, які підтримали окупацію Криму

Журналіст Айдер Муждабаєв звернувся до російського музиканта Андрія Макаревича в зв'язку з його намірами приїхати в Україну разом з клавішником групи "Машина времени" Андрієм Державіним, який підтримав окупацію Криму Росією.

Запис опубліковано в Facebook журналіста.

"... А російський музикант Андрій Макаревич, відповідаючи на питання, навіщо він хоче притягти з собою в Україну клавішника «Машины времени» Андрія Державіна, який підписав відкритий лист Путіну за анексію і війну, пише в Facebook - мовляв, досить обговорювати події 4-річної давності: "Навчіться видихати". Ніби як це все пройшло, відболіло. Ні. Не минуло. І не відболіло. І якщо хтось думає, що ми все забули, тоді не варто до нас приїжджати ", - пише Муждабаєв.

Він запевняє Макаревича, що якщо Державін все-таки приїде в Україну, його витягнуть з гримерки і проводять в Росію.

"Якщо сам ви не в змозі таку просту, нормальну думку зрозуміти, то так і бути - ми вам пояснимо. Тому що ми не "видихнули". І не "видихнемо". Тому що у нас, на відміну від вас, забрали батьківщину, як мінімум - її частину. І ми це пам'ятаємо. І не пробачимо. Не тільки війну і анексію, а й байдужість до них", - також зазначає журналіст, додаючи, що Україні потрібні тільки ті росіяни, які всією душею проти режиму Путіна і за повернення Донбасу і Криму.

"Не здатні ви зрозуміти нас, не вистачає вам людяності, щоб поставити себе на наше місце, відчути і розділити нашу біль, - тоді краще залишайтеся у себе, в "русском мире".

Нехай цей "русский мир" буде вам пухом, Андрій Вадимович, нехай він виявиться до вас більш м'який, ніж до українців, кримських татар. Хоча не думаю. Слідом за євреями, так влаштоване життя, біда приходить за німцями. Але хто знає - якщо далі будете сидіти тихо, говорити акуратно, то, можливо, особисто вам пощастить", - підсумував Муждабаєв.

Варто відзначити, що Макаревич неодноразово виступав з різкою критикою політики Кремля, а також проти агресії Росії по відношенню до України.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю Муждабаєва про Крим, його жителів і російських артистів: Російських артистів, які виступають в Криму, треба садити в тюрму - Айдер Муждабаєв.