RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Переговори з Росією щодо Донбасу: в Україні назвали найслабше місце Путіна

Щоб переговори США з РФ щодо війни на Донбасі давали бажані результати, потрібно, зокрема, зменшувати експорт нафтопродуктів з Росії.

Про це в коментарі "Апострофу" сказала позафракційний депутат і голова Комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко.

"Україні потрібно розраховувати на те, що США допоможуть Європейському союзу зрозуміти, що необхідно зменшувати експорт нафтопродуктів і газу з Росії на ринки ЄС. Тому що найслабше місце Путіна криється в тому, що 75 відсотків усіх нафтопродуктів з РФ йдуть на ринки ЄС. І поки це не зрозуміють в ЄС, Путін не буде поступливим", - вважає нардеп.

"США і ЄС потрібно виходити з новими стратегіями. Тому що цей переговорний момент може бути нескінченним", - категорично заявила Гопко.

У свою чергу, політичний аналітик Андрій Бузаров вважає, що такий варіант тиску на Росію малоймовірний.

"Я не згоден, що ці заходи можуть якось впливати на Путіна з точки зору поступки. Можливо, такі заходи можна використовувати як форму покарання за факт агресії на Донбасі, анексію Криму. Але з точки зору того, що це дасть результат, я не розглядаю такий варіант. Це все залежить від позиції Путіна", - сказав він.

Про який сценарії завершення війни домовляються представники Дональда Трампа і Володимира Путіна і чого можна чекати від їхніх переговорів в Україні більш детально читайте в матеріалі "Апострофа" - Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни.