RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Погасити пожежу буде важко: журналіст розповів, якої загрози з боку Польщі не розуміє українська влада

Українська влада в контексті недавнього посилення напруженості у відносинах з Польщею не знає, як далі вибудовувати діалог з Варшавою.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив редактор українського порталу в Польщі Prostir.pl Ігор Ісаєв.

"В Україні панує дитяче здивування щодо останніх подій, немає розуміння, звідки це в Польщі виникає. А це виникає з того, що в Польщі розкрили крила більш радикальні спільноти, особливо радикальні щодо діалогу з Україною. Київ з цим нічого не робив останні роки, тому Київ страждає від злочинної бездіяльності. Особливо враховуючи, що уряд "Права і справедливості" дуже скоро не зміниться, що підтверджують всі соціологічні опитування і досить поганий стан польської опозиції", - підкреслив журналіст.

Також він звернув увагу, що прихід до влади в Польщі представників ліберальних течій не зможе переломити поточну ситуацію.

"Наївна віра, що все у відносинах з Україною відкотиться назад, теж помилкова. Так не станеться, рівень напруги в історичних питаннях дуже сильно виріс. І навіть лібералам, коли вони прийдуть до влади, буде важко погасити пожежу, бо співтовариства, які вимагають радикального ставлення до України в історичних питаннях, просто так нікуди не подінуться. Крім того, треба розуміти, що у польського умовно ліберального спільноти немає альтернативної позиції по Україні, вони переймають наратив чинного уряду", - констатує Ісаєв.

Детальніше про посилення напруги у відносинах України та Польщі читайте в матеріалі "Апостроф": "Кілька дитячих помилок України: що найбільш небезпечно у скандалі з Польщею".