RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гроші для України в обмін на реформи: з'явився текст декларації саміту "Східне партнерство"

Євросоюз буде надавати фінансову допомогу країнам-учасникам "Східного партнерства" лише за умови проведення ними конкретних реформ.

Про це повідомляється в підсумковій декларації саміту, передає "Європейська правда".

"Фінансова підтримка ЄС надається за умови здійснення конкретних кроків щодо впровадження реформ", - наголошується в документі.

Підкреслюється, що принцип Євросоюзу "більше за більше" і надалі буде працювати на користь тих партнерів, які найбільше впроваджують реформи.

"Зовнішній інвестиційний план надає нові можливості для фінансування, зокрема, через створення Європейського фонду сталого розвитку, покликаного ефективно мобілізувати значні обсяги інвестування", - йдеться в декларації.

"Учасники Саміту вітають нинішні досягнення Східного партнерства і посилену диференціацію в двосторонніх відносинах ЄС з кожною з країн-партнерів. Обсяг і глибина співробітництва визначаються амбіціями і потребами ЄС та партнерів, а також темпом і якістю реформ", - йдеться в тексті декларації.

Нагадаємо, як заявляли джерела "Апострофа" в європейських дипломатичних колах, ЄС може не виділити черговий кредит Україні через відсутність прогресу в боротьбі з корупцією.

Детальніше про ситуацію на саміті "Східного партнерства" для України читайте в матеріалі "Апостроф": "Діалог глухих і німих: Європа роздратована і готова позбавити Україну серйозних грошей".