RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ресурси виснажуються: приватна розвідка розповіла, що чекає економіку РФ після нових санкцій США

Введення нових санкцій з боку США може остаточно ускладнити ситуацію в економіці РФ, але не зможуть зруйнувати її остаточно.

Про це йдеться у звіті приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Щоб обійти обмежувальні заходи проти російських компаній, Кремль, як повідомляється, взяв на себе суверенний борг і передав його компаніям, що перебувають під санкціями. У результаті в цьому році іноземці купили 30% загального обсягу облігацій, випущених урядом Росії (на суму 25 млрд дол.), порівняно з 5% роком раніше", - йдеться у звіті.

Введення нових санкцій проти Росії не може остаточно добити економіку країни, яка вже близько 3 років перебуває під економічними санкціями.

"Російська економіка переходить з рецесії в стагнацію, фінансові ресурси Москви виснажуються, і це на тлі того, як вона готується до неприємних фінансових труднощів в 2018 році. Обмеження США на запозичення ще більше ускладнять Кремлю збереження стабільного федерального бюджету і підтримку державних підприємств. І все ж вони не зможуть повністю зруйнувати крихку російську економіку", - резюмували експерти Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Кремлю готують подвійний удар: приватна розвідка США назвала головну загрозу.