RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія докладає всі зусилля: в Україні розповіли, яких миротворців Путін хоче бачити на Донбасі

Росія докладає зусиль для формування миротворців для відправки на Донбас з країн-учасниць Організації договору колективної безпеки (ОДКБ).

Про це пише співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Олена Снігир у своїй статті для видання "Дзеркало тижня".

Вона підкреслила, що визнання приналежності України до зони відповідальності ОДКБ і отримання мандату Ради Безпеки ООН на проведення миротворчої операції на Донбасі є бажаним сценарієм для Росії, але на даний момент нездійсненним.

"Росія буде докладати дипломатичних зусиль для формування миротворчої місії з коаліції держав, яка включала б контингенти держав — членів ОДКБ — Білорусі, Вірменії, Казахстану, Таджикистану і Киргизстану. Такий сценарій також неприпустимий для Києва, як і присутність російських "миротворців", багато з яких вже має досвід окупації українських територій", - зазначила Снігир.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що введення миротворців на Донбас без згоди Росії неможливо.