RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні розповіли, яка летальна зброя допоможе зупинити Путіна

Постачання американських систем "Джавелін" та іншої летальної зброї могла б стати стримуючим фактором для Росії у війні на Донбасі.

Про це "Апострофу" розповів директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

За його словами, у Міноборони на даний момент не вистачає коштів на придбання засобів знищення, а країни Заходу поки не постачають таке озброєння, побоюючись спровокувати Росію на агресивні дії.

Ще одним проблемним моментом в постачаннях озброєнь в Україну є необхідність пошуку грошей для доставки та обслуговування.

"Не є секретом історія з двома катерами, які нам надали США і які досі стоять там і Україною не вилучаються (катери класу Islands, які США надали для українських ВМС, досі перебувають в американських портах, оскільки Україна не сплатила їх доставку в країну, - "Апостроф")", - зазначив експерт.

Також військова допомога може значно нашкодити розвитку воєнної промисловості в країні, дестабілізуючи ринок.

Сунгуровський впевнений, що поставка летальної зброї дозволила б ефективніше стримувати Росію на Донбасі.

"А наявність таких озброєнь в України було б, навпаки, стримуючим фактором, тому що летальна зброя – це зброя, яка наносить втрати наступаючої сторони. Наступаюча сторона повинна чітко представляти, що якщо вона полізе, то отримає по зубах, понесе втрати, які небажані для країни. Це стримуючий, а не провокуючий фактор. І саме з такої точки зору я б це питання і розглядав", - сказав експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В оточенні Путіна є дві групи, від одної з них залежать зрушення на Донбасі - військовий експерт.