RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Журналіста здивував докір американського генерала на адресу України

Журналіст InformNapalm Антон Павлушко відреагував на докір екс-командувача сухопутними військами США в Європі генерала Бена Ходжеса з приводу того, що Україна просить протитанкові ракетні комплекси Javelin, а сама експортує танки.

Про це Павлушко написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, Ходжес на прес-конференції американської комісії з безпеки і співробітництва в Європі сказав: "Я помітив на іншій стороні території заводу цілий ряд блискучих нових танків. Запитав: "Що це?" – "Це на експорт". – "Експорт? Ви просите Javelin, а самі експортуєте танки?".

"Вони мають технічну спроможність виробляти справді дуже гарні речі, але через те, яким чином побудована їх оборонна промисловість, і недостатню прозорість вони не можуть собі цього дозволити. Я не експерт, але вони могли б виробляти більше", - заявив американський генерал.

У свою чергу Павлушко пише, що Україна залишається бідною країною, тому експортує "все, що тільки може продати за кордон".

"Нагадаю пану генералу, що ми все ще залишаємось бідною країною. У нас негативне торгівельне сальдо, в країні банально немає валюти, тому нам треба експортувати все, що ми тільки можемо продати закордон. Навіть танки. Бо проданий сьогодні танк, це ще й майбутній контракт на модернізації та ремонти. Тому без експорту ніяк", - вважає журналіст.

Крім цього, він фактично звинуватив американську сторону в тому, що ЗСУ втратили контроль над Дебальцеве в 2015 році:

"До того ж, якби свого часу американці вчасно дали нам Джавеліни, то ми б втримали Дебальцево. Зрештою, воно б коштувало російській стороні 1-2 танкових батальйони, після чого можливо б далі не сунулись".

Слід звернути увагу, що Україна не входить у число офіційних союзників США.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що обсяги поставок Сполученими Штатами зброї Україні досить невеликі, порівняно з кількістю танків, що Росія розмістила на Донбасі.