RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна США нецікава: з'явилося пояснення, чому Трамп відмовився від зустрічі з Порошенком в Давосі

Президент США Дональд Трамп значно скоротив свою програму в Давосі, в тому числі відмовившись і від зустрічі з президентом України Петром Порошенком, що говорить про його низьку зацікавленість.

Таку думку висловив "Апострофу" політолог Кость Бондаренко.

"Тут немає ніяких підводних каменів. Те, що Україна малоцікава США, ми бачимо в черговий раз. Трамп просто не вважав за потрібне зустрічатися з Порошенком. А зустрівшись з президентом Руанди, він вирішив, що на цьому можна поставити крапку. Руанда для Трампа важливіше і з точки зору американської політики, тому що від зустрічі з президентом Руанди багато в чому може залежати і лінія політичного курсу цієї країни, яка зараз більше орієнтована на Китай ", - зазначив експерт.

За його словами, поїздка Порошенка в Давос не принесла ніяких серйозних результатів.

"Якщо говорити про поїздку в цілому, то я охарактеризує її так: "з'їздив і відзначився". Не скажу, що це був якийсь проривний візит, який приніс щось Україні. Навіть підсумки зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном (центральна зустріч цієї поїздки) звучать так: "вирішили відновити комісію зі стратегічного партнерства". тобто домовилися домовлятися - і не більше. Ось і всі результати візиту Порошенка в Давос ", - резюмував Бондаренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чергова доза "наркотику": що отримає Україна від візиту Порошенко в Давос.