RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Перед розмовою з Порошенко Меркель обговорила з Путіним конфлікт на Донбасі: перші деталі

Напередодні запланованої зустрічі президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, глава ФРН обговорила війну на Донбасі і можливе введення миротворців з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Сьогодні.

Сайти Кремля і уряду ФРН опублікували звіти про телефонні переговори між Ангелою Меркель і Володимиром Путіним. За інформацією видання, в цілому, повідомлення про деталі переговорів практично ідентичні. Але є розбіжності в питаннях розміщення миротворців на Донбасі і газової теми.

Так, на сайті німецького уряду і на сайті Кремля відзначається, що увагу в ході бесіди лідери Німеччини і Росії приділили ситуації на Сході України, виконанню мінських угод, можливої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі. Але сайт Кремля уточнив, що обговорювалося нібито запровадження місії ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ.

Обидві сторони погодилися, що Мінські угоди повинні бути швидко і в повній мірі реалізовані. Крім того, повинен бути здійснений обмін полоненими на основі принципу "всіх на всіх".

Меркель і Путін також підкреслили важливість продовження спільної роботи в "Нормандському форматі".

Сайт уряду ФРН повідомив, що Меркель і Путін також обговорили і газові відносини між Україною і Росією. А ось сайт Кремля підкреслив, що під час переговорів нібито підтверджено позицію Росії і Німеччини щодо реалізації великого взаємовигідного проекту в газовій сфері - "Північного потоку - 2". А про російсько-українські газові відносини, згадувані у переговорах, не повідомляється.

Нагадаємо, докладніше про можливу миротворчу місію на Донбасі читайте в інтерв'ю "Апострофу" екс-заступника голови Генштабу ЗСУ Ігоря Романенка: Війна на Донбасі: кроки вперед можуть бути найближчим часом.