RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Путін готується піти з Донбасу: в Україні побачили важливий сигнал

Російське телебачення підготувало фільм до чергової річниці так званої "російської весни", але не згадало в ньому росіян, які брали участь в конфлікті. Це свідчить про намір Росії залишити конфлікт і дистанціюватися від нього.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Це кіно для того, щоб росіяни подивилися і "зрозуміли", що всі ці люди борються зі Збройними силами України, тому що нібито хочуть федерації. Один автор написав: "Слухайте, а чи є де-небудь приклад в історії, щоб війна була через те, що люди хочуть федерації?" Ось цікаво просто. тобто ми готові з вами жити разом, ми навіть пробачимо, що ви сюди прийшли зі зброєю, але ми хочемо федерації", - дивується Гримчак.

При цьому заступник міністра впевнений, що такі фільми знімаються виключно для росіян, яких готують до виходу з конфлікту.

"Це дурниці. Це 100% для внутрішнього споживання. Взагалі, я думаю, не дивлячись на всі бравурні заяви, вони готуються піти з Донбасу", - резюмував Гримчак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія готується піти з Донбасу, а по Криму потрібно розуміти кілька речей - заступник міністра.