RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Завадять погані дороги: озвучені несподівані результати прогнозу по військовому зіткненню Росії і НАТО

У випадку вторгнення Росії на територію країн НАТО на східному фланзі (країни Балтії) основні сили Альянсу не зможуть вчасно зреагувати на загрозу.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських військових.

За даними видання, бюрократичні складнощі і проблеми з інфраструктурою сильно уповільнюють пересування військ по Європі.

"Якщо ви зможете дістатися туди через 45 днів, ви просто запізнилися на битву", - сказав генерал Стівен Шапіро, відповідальний за організацію пересування армії США в Європі.

В кожній країні діють окремі правила переміщення військ, що уповільнює та ускладнює процес перекидання сил.

Німеччина дозволяє переміщати військову техніку по дорогах тільки вночі в будні, а Швеція, яка не є членом НАТО, вимагає від Альянсу надавати план руху військ за 3 тижні.

Рейки на залізницях у країнах Балтії ширше західного стандарту, що означає, що поїзди доведеться перезавантажувати біля кордону Польщі з Литвою.

Як повідомляв "Апостроф", російський вчений-сходознавець, професор Євген Сатановський висловився з приводу застосування Росією своїх військ, розташованих в захопленому Криму, проти НАТО у випадку яких-небудь дій Північноатлантичного альянсу в Чорному морі.