RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У ПАРЄ вибухнув скандал навколо української делегації: перші подробиці

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася від запрошення генерального секретаря Ради Європи Турбьерна Ягланда на щорічний прийом.

Про це 27 червня на своїй сторінці в Facebook повідомив глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом у генерального секретаря Ради Європи Ягланда та повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, не дуже логічним кроком є влаштовувати розкішні прийоми на сотні чоловік", - написав він.

За його словами, Янгланд скаржиться на відсутність грошей в організації і таким чином намагається повернути Росії до складу ПАРЄ.

Нагадаємо, РФ була позбавлена права голосу в ПАРЄ в квітні 2014 року - відразу після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі. 28 січня 2015 року ПАРЄ прийняла резолюцію, в якій продовжила санкції проти Росії і позбавила її права голосу до квітня. В знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ.

Як повідомляв "Апостроф", депутат від Швейцарії Ліліан Морі Паска обрана головою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).