RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Порошенко розкрив деталі розмови з Трампом і пожартував про членство в НАТО: опубліковано відео

Президенти України і США Петро Порошенко і Дональд Трамп обговорили зустріч американського лідера з російським колегою Володимиром Путіним в Гельсінкі.

Про це сам український лідер розповів журналістам в Брюсселі.

Порошенко зазначив, що Україні "віддали пріоритет" проведенням зустрічі до переговорів з Путіним, при цьому, розмова з Трампом пройшла "довірливо", - в ході неї відзвітували по реформам в Україні, обговорили "Північний потік-2", а також акцентували увагу на важливості прийняття Радою поправки до закону про Вищий антикорупційний суд, що стосується апеляцій.

Також президент України пожартував у відповідь на запитання журналіста про переговори з НАТО щодо питання надання Україні Плану дій щодо членства в Альянсі.

"Членство в НАТО є однозначною метою України. Але для цього нам потрібно робити свою домашню роботу, проводити реформи. Є такий анекдот: Господь, чому ти не даєш мені виграти в лотерею? І Господь відповів: так купи лотерейний квиток. Ось зараз ми, Україна, повинні купити такий квиток: виконати свою частину роботи", - підкреслив державний лідер.

Раніше американський дипломат Олександр Вершбоу розповів "Апострофу", чим загрожує Україні і НАТО зустріч Трампа з Путіним.