RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чим загрожує Україні і НАТО зустріч Трампа з Путіним: на Заході дали прогноз

Президент США Дональд Трамп з його спотвореним баченням історії може підірвати позиції НАТО щодо України на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це відомий американський дипломат, заслужений науковий співробітник в Atlantic Council Олександр Вершбоу розповів "Апострофу" на полях конференції NATO Engages в Брюсселі.

Дипломат зауважив, що Трамп призначив зустріч з Путіним після зустрічі з союзниками по Альянсу, що є "традиційно правильним підходом", оскільки так вдасться заздалегідь виробити сильний об'єднаний фронт серед союзників.

"Тому сподіваюся, що Трамп, незважаючи на всі аргументи про 2%, напрацює із союзниками загальні теми для його зустрічі з Путіним. Це позитивний сценарій. Багатьох хвилює, що Трамп і його викривлене бачення історії підірвуть позицію альянсу про суверенітет і територіальну цілісність України. Можливо, навіть трансатлантичну єдність у питанні санкцій", - підкреслив він.

"Добре, що буде зустріч, але я поділяю нервозність із приводу її результатів", - додав Вершбоу.

Більше про саміт НАТО в Брюсселі читайте в матеріалі "Апострофа": Перш ніж увійти до кімнати з Путіним, Трампу потрібно зробити одну річ - екс-посол США.