RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

США готують потужну відповідь Кремлю за захоплення українських кораблів: названо кілька варіантів

У Сполучених Штатах Америки обговорюють різні варіанти реакції на дії Росії в Керченській протоці: кажуть як про нові санкції, так і про військову допомогу Україні.

Про це розповів "Апострофу" колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

За його словами, питання з введенням нових санкцій з боку Вашингтона і Брюсселя все ще розглядається.

"Я б не здавався в питанні нових санкцій. Є дискусії і в США, і в Європі щодо такої відповіді на цю агресію Російської Федерації. Я ще не зробив висновку, що нових санкцій не буде. Думаю, питання ще розглядають, і вони цілком можуть з’явитися... Вже обговорювали можливість санкцій щодо "Північного потоку-2", щодо будь-яких вантажів, які йдуть з російського боку Азовського моря, нові економічні санкції", - говорить Тейлор.

Крім того, в США також думають і про застосування військової сили, в форматі спільних навчань у Чорному морі і надання Україні нової техніки.

"Однак розглядають і військову силу, спільну місію НАТО (а США, звісно, є членом НАТО) і ЄС зі встановлення фактів, надання Україні нового обладнання, яке поліпшить здатність вашої країни оборонятися. Говорять про протикорабельні ракети, морську радіолокаційну систему, патрульні катери. Також НАТО може проводити спільні з Україною навчання в Чорному морі, є розміщення додаткових військово-морських сил НАТО в Чорному морі… Отже, зараз обговорюють безліч варіантів", - резюмував екс-посол.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Військова сила і не тільки: як США допоможуть Україні відстояти Азовське море.