RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Україна боїться: в Росії розповіли, як ситуація на Донбасі стала патовою

Росію влаштовує ситуація, що склалася на Донбасі, так як вона вносить нестабільність не лише в Україну, а й на весь європейський континент.

Своєю думкою поділився з "Апострофом" російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Росія зараз не зацікавлена в розширенні цього конфлікту. Всі необхідні результати дає нинішній стан конфлікту - а зараз на Донбасі безперспективний стан і якихось змін ніхто не хоче. Україна не хоче якихось змін, тому що і військові, і спецслужби, і політики бояться змін на гірше. І в Росії, загалом, не хочуть якихось змін - те, що досягнуто, офіційна пропаганда називає громадянським протистоянням. Та й Україна офіційно визнала Росію так би мовити спостерігаючою стороною - в нормандському і мінському форматах. По суті, це керований Росією конфлікт. Але в форматах, які визнані Україною, Росія є об'єктивною і консультуючою стороною. Тут все залежить від України", - підкреслив експерт.

Він також вважає, що Росію така ситуація цілком влаштовує.

"Так, Росія названа в Україні агресором, оскільки створила цю конфліктну ситуацію, розвиває її і підтримує. Але цього достатньо з точки зору кремлівських експертів - мовляв, нестабільність впливає на всю ситуацію в Україні, та й на європейський континент Росія здійснює свій вплив і вплив через цю нестабільність", - розповів Боровий.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Порохова бочка під Путіним: на відносини України і Росії вплинуть два фактори.