RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Україна як наркотик: в США озвучили, як не "програти" Путіну Азовське море

Щоб ефективно протидіяти російській агресії в Азовському і Чорному морях Україні необхідно нарощувати озброєння і шукати союзників.

Таку думку висловив "Апострофу" американський військовий діяч, капітан 1-го рангу ВМС США, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

"Якщо ми і далі будемо ігнорувати Азовське море, росіяни його перекриють. А потім і Чорне море. Таким буде наступний хід, якщо Україна не зіб'є цю королеву або короля - якщо не поставити йому шах або мат, то вони підуть в наступ. Якщо ви дасте диктаторам волю, вони не зупиняться - для них це як наркотик.

Досі Україна діяла правильно, не провокувала Росію, набираючись військової могутності, перебудовуючи, змінюючи озброєння. Сьогодні Україна - зовсім інша бойова одиниця, ніж була в 2014 році", - переконаний експерт.

За його словами, чим більше Росія буде "робити помилки", як у випадку з тараном українського судна в Керченській протоці, тим більше буде накликати гнів світових правителів.

"Але що зараз можна робити? Супроводжувати вантажні кораблі, які йдуть в азовські порт, військовими катерами, які патрулюють море. Залучати незалежних експертів і журналістів до того, що там відбувається. Подивимося, чи будуть вони тоді так сміливо таранити катера. Але, на жаль, в України сьогодні немає можливості лоб в лоб воювати з Росією. Значить Україні потрібні союзники, коаліція. Чим більше РФ буде допускати такі помилки як в Керченській протоці, тим більше світова спільнота буде формуватися навколо України , - підсумував експерт.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Путіну не поставлять шах або мат, він піде в наступ - американський офіцер.