RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

В ЄС пригрозили Україні скасуванням безвізу: названо причину

Через рішення Конституційного суду про скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, Україна може втратити безвізовий режиму з Європейським Союзом і фінансову допомогу від МВФ.

Про це йдеться в прес-релізі міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International.

На думку організації, стаття 368-2 КК України, яка рішенням Конституційного суду (КС) була визнана неконституційною, насправді покладала тягар доведення невинуватості не на підозрюваного, а на сторону обвинувачення.

У Transparency International підкреслюють, що уряд України має взяти відповідальність за справи про незаконне збагачення, які слідчі змушені будуть закрити через рішення КС.

"Справи чиновників, звинувачених в корупції, необхідно розслідувати, а верховенство права має бути відновлено. Якщо рішення не буде знайдено, то є всі шанси, що безвізовий режим з ЄС та фінансова допомога МВФ будуть заморожені, а це в свою чергу загрожує економічному розвитку країни", - заявила Делія Рубіо, голова правління Transparency International.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради новий проект закону про відповідальність чиновників за незаконне збагачення.