RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

​Путін задіє нову тактику проти України: генерал попередив Київ

Кремль "атакує" Україну іншими методами: за допомогою своїх прихильників веде інформаційну кампанію за проросійських кандидатів на виборах українського президента, далі в дію підуть кібератаки.

Таку думку висловив "Апострофу" екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж.

"На сьогоднішній день можна стверджувати, що інформації про підготовку Росією нових військових провокацій немає. Навіть наші колеги з європейських країн і США підтверджують, що прямих військових провокацій з боку РФ або прямих терактів не передбачається, бо Росія зараз діє іншими методами. Путін намагається діяти через своїх прихильників в Україні, особливо в південних і східних областях, щоб підтримати того чи тих кандидатів, які будуть більш лояльними до Росії", - переконаний експерт.

За його словами, з іншого боку, Кремль веде велику інформаційну кампанію, яка розгортається в електронних мережах в підтримку проросійських кандидатів. Також мова йде про кібератаки.

"Це прихований, але ефективний формат, який використовувався Росією і в США, і в європейських країнах. Тому цей формат у нас буде активно задіяний в плані блокування сайтів, проникнення в наші системи, запуску туди різних вірусів. Точкові кібератаки будуть - але наші спецслужби готові цьому протистояти, захищаючи наші сервери та інформаційні ресурси, в першу чергу, ЦВК і органів влади", - підкреслив Маломуж.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є вкрай небезпечний план на виборах в Україні - генерал.