RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Українці самі можуть спровокувати вторгнення військ Путіна: озвучено небезпечний сценарій

Росія може скористатися внутрішніми протиріччями між кандидатами в президенти України і втрутитися військовими засобами під приводом стабілізації ситуації і недопущення жертв.

Таку думку висловив "Апострофу" екс-глава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж.

"Що стосується терористичних атак на території України в дні виборів, то відвертих терактів не буде. Можливо в окремих місцях агентура Кремля або проросійські прихильники влаштують певні провокації під виглядом діяльності радикальних структур - але це все локально", - переконаний експерт.

У той же час він вказав на можливу помилку України, яка може підштовхнути Росію до нової агресії.

"Значно більше занепокоєння викликає те, що у нас можливі внутрішні суперечності між кандидатами, їхніми прихильниками і радикально-налаштованими активістами, в які втрутиться і Росія. Якщо це будуть масштабні зіткнення, то Путін буде намагатися під приводом стабілізації ситуації в Україні і недопущення жертв, втручатися і військовими засобами. І в даній ситуації ключове питання полягає в тому, щоб наш політикум не спровокував таких дій, так як це буде на руку Російської Федерації, і Путін використовує це для дестабілізації і військового втручання. Цей варіант можливий і вкрай небезпечний", - підкреслив Маломуж.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є вкрай небезпечний план на виборах в Україні - генерал.