RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

НАТО відповість Росії на морську браваду Путіна: що відомо

На зустрічі в Вашингтоні 3 квітня міністри закордонних справ країн-членів НАТО планують розглянути пакет заходів по реагуванню на агресію Росії на морському напрямку.

Про це повідомила постпред США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, передає "Укрінформ".

За планом чиновників альянсу, заходи повинні будуть гарантувати безпеку для проходу українських судів через протоку в Азовське море.

"Це пакет, який передбачає посилення спостереження, в тому числі включаючи повітряне спостереження, а також введення більшої кількості кораблів НАТО в Чорне море, щоб гарантувати безпечний прохід українських суден через Керченську протоку і Азовське море", - повідомила вона.

Гатчінсон уточнила, що за допомогою реалізації зазначених заходів, союзники по НАТО зможуть переконатися "що країни Чорноморського басейну і розташовані навколо захищені від російського втручання".

Також представниця США в альянсі звернула увагу на проблему мілітаризації окупованого Криму та утримання в полоні РФ українських моряків.

"Це неприпустимо, що вони утримують українських моряків у в'язниці в Москві прямо зараз. І значить, ми маємо намір переконатися, що немає можливості стримати дуже агресивну Росію", - заявила дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", 1 квітня, в одеський морський порт в супроводі дельфінів зайшли два корабля НАТО. Іспанський фрегат F81 Santa Maria і канадський FHH333 Toronto пришвартувалися до причалів морського вокзалу. Ці кораблі входять до складу постійної групи SNMG2, яка несе чергування в Середземному морі.