RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

На Заході затребували в Росії відпустити українських моряків і пригрозили новими санкціями

Глави МЗС країн G7 закликали Росію звільнити українських моряків, які були взяті в полон 25 листопада 2018 року поблизу Керченської протоки.

Про це йдеться в комюніке за підсумками зустрічі глав дипломатичних відомств країн G7

"Закликаємо Росію відпустити затриманих членів екіпажу, повернути кораблі і не перешкоджати проходженню суден через Керченську протоку", - йдеться у документі.

Глави МЗС G7 зазначають, що виправдання застосуванню Росією військової сили проти українських кораблів та персоналу немає.

"Закликаємо до стриманості, належної поваги міжнародного права і запобігання подальшої ескалації. ... Економічні санкції можуть бути зняті, якщо Росія повністю виконає ці домовленості, але ми також готові до подальших обмежувальних заходів, якщо дії Росії цього вимагатимуть", - зазначено у комюніке.

Також міністри країн "Великої сімки" висловили "стурбованість складними з точки зору безпеки обставинами і гуманітарною ситуацією на Донбасі" та заявили, що "єдиний вихід досягнення мирного та сталого врегулювання конфлікту можливий лише шляхом повної імплементації обома сторонами їх зобов'язань у рамках "мінських угод" з метою відновлення територіальної цілісності України".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", з'явився законопроект про нові санкції проти Росії, який спрямований на стримування Кремля від втручання у вибори в США.